9 maj 2017

Tisdag 9/5

Author: madeleine66 | Filed under: Okategoriserade

Vädret måste ha värsta beslutsångesten för att i fredags och lördags vara nästan sommar värme ute så sitter jag just nu och kikar ut genom fönstret och ser att att det om vart annat snöar – regnar och är soligt och mulet hmm typ alla varianter av väderlek som vi har att välja på.  Så ena stunden vill jag gå ut i andra stunden vill jag gå i ide..

Det är skönt att mitt löpband står på insidan så jag inte behöver gå ut för att röra på benen, så med en ljudbok i lurarna har jag nu avverkat några kilometer och testade att göra plankan idag så nu får vi se om träningsvärken slår till i möra..

Boken jag lyssnar på nu via Storytel heter ”När inget annat återstår” Av Mats Ahlstedt som handlar om Ella Werner som är en ny profilerare vid Göteborgspolisen.

När inget annat återstår - Mats Ahlstedt

 Som första fall får hon ta sig an mordet på en ung man. Ledtrådarna för henne ut till ett ensligt beläget hus på Brännö utanför Göteborg där den excentriske forskaren Egon Guthlin bor. Egon har utvecklat en banbrytande substans som kan rädda miljoner människor från Alzheimers. Testerna är ytterst lovande, men Egon plågas fortfarande av minnet efter ett misslyckat experiment flera år tidigare. Resultatet den gången var skrämmande. När Egon till slut hittar orsaken är den långt värre än han någonsin kunnat ana. Sent en kväll får Egons brorsdotter Sandra besök av en ung man som påstår sig vara hennes kusin. Han verkar rädd och vädjar till henne om att släppa in honom, men hon vågar inte öppna dörren. Sandra kan inte släppa tanken på att hennes farbror kan ha haft en för henne okänd son. För att få reda på hur det förhåller sig söker hon upp honom i hans hem. Men det förflutna kastar mörka skuggor över såväl henne som Egon. Vem ljuger och vem talar sanning? Vad är det mer för hemligheter som Egon bär på? Snart inser Sandra att hennes liv är i fara. När inget annat återstår är en psykologisk thriller om hur girighet och maktbegär kan förvandlas till ren ondska och vilka konsekvenser våra livsval kan få.

Under helgen så var vi till campingen och städade inför öppningen den 19/5. Det var underbart väder på fredag och lagom värme på lördagen medans de på söndag var riktigt kallt.

Så nu står vår husvagn uppställd på sin plats nu är det bara att fixa till ett ordentligt golv. Har ett provisoriskt just nu tills vi får upp materialet vi behöver 🙂  Känns riktigt bra.

Nu ser jag fram emot många härligt dagar i våran lilla vagn tillsammans med sol och värme.