9 feb 2023

RoadRunner 5 – 8 Juni 2020

Author: madeleine66 | Filed under: Okategoriserade

Ska försöka att fylla på lite inlägg från 2020 som var vårt första år som husbilsägare, ett liv som vi snabbt fattade tycke för.. Så ni som läser detta får ha lite tålamod med dessa äldre inlägg innan jag kommer till lite mer aktuella sådana. Men vill ha resan mot att vi nu bor i husbilen på heltid dokumenterad.

 

Vi har nu kommit till den 5 Juni..

Denna fredag skulle vi möta upp våra kompisar i Askevik för att tillbringa helgen tillsammans. Vi stannade till vid Otterbäcken men for snabbt vidare eftersom det verkade vara en  camping där endast husvagnar stod uppställda, så vi for vidare till Askeviks Camping där vi parkerade vid deras ställplats och betalade 150kr via swisch.

Det regnade underkvällen så vi invigde vår markis där vi grillade och hade en trevlig kväll med en fin utsikt övervattnet. Tycker detta är en helt ok ställplats att stanna till vid över en natt. Man kunde tömma sin latrin för 20kr på deras camping.

Morgonen dagen därpå hade vi mer tur med vädret då solen hade bestämt sig för att komma på besök, efter vi hade avnjutit vår frukost bestämde vi oss för att åka vidare och bege oss mot Torsö.

När vi väl kommit fram till Torsö ställde vi oss på grusparkering som var gratis och började spana runt lite i omgivningen, det fanns en färja som man kunde åka över till nästa Ö, bilar var inte tillåtna, tyvärr skulle färjan strax stänga för dagen så vi hann inte åka över.  Vi beslöt oss istället för att fixa lite mat och ta en cykeltur på Torsö istället.

Torsö är ett väldigt charmigt ställe att vara på och under vår cykeltur hittade vi ett smultronställe en bit lite längre bort från parkeringen, där man kunde gå ut på klipporna  och sitta vid vattnet, vi beslöt oss för at flytta våra bilar dit, tyvärr så hade det börjat att blåsa så vi kunde inte ta vår grill till klipporna utan fick grilla vid våra bilar och inta vår middag inne i bilen. Det blev en riktigt trevlig kväll trots detta.

Idag vaknade vi till fågelkvitter det var lite molnigare men det regnade i alla fall inte, vi intog en trevlig frukost tillsammans med våra vänner utanför våra bilar sedan packade vi in våra saker fäste våra cyklar och började att resa hemåt igen.

Vi stannade till I Sjöbo vid slussarna och köpte en varsin glass, ett riktigt charmigt ställe med en väldigt god glass, fanns en mysig hantverksbod där jag köpte garn/mönster till en sjal. Tyvärr så missade jag att ta några kort.

Sa hej då till våra vänner för denna gång för här skildes våra vägar vår tog fart mot Säffle och deras mot Eskilstuna.

Kram Madde & Klas