16 feb 2021

RoadRunner 20 till 24 Maj 2020

Author: madeleine66 | Filed under: Resor

Vi startade vår resa mot Uppsala för att tillbringa några dagar tillsammans med några vänner, onsdagen den 20 maj.

1:a natten tillbringade vi i Arboga vid Högsjöns rastplats en fin plats som ligger precis vid vägen med utsikt över en park och en liten sjö, där finns bra toaletter och många bord att äta sin lunch vid, det finns även ett värdshus precis bredvid om man vill äta. 

Efter frukosten så drog vi vidare mot Eskilstund där vi skulle möta upp ett par kompisar som även de skulle med på vår lilla tripp, men på vägen till Eskilstuna stannade vi till vid ett ställe som heter Hjälmare Docka för att kika runt lite.

När vi mötte upp våra vänner i Eskilstuna stannade vi till vid Slagsta Glass och fick oss lite god glass. verkligen värt ett stopp om ni har vägarna förbi.

Sedan så drog vi då vidare mot Florarna Naturreservat där vi skulle tillbringa natten och vandra tillsammans med våra kompisar. Det är ett fint fri camping ställe med fina möjligheter till vandring på olika vandringsleder och det finns även en fin grillplats med vindskydd och ett bra torrdass. Det enda jag saknade var att det inte låg i anslutning till någon sjö. Kvällen tillbringades vid brasan där vi umgicks och grillade innan vi la oss för natten.

Efter en god frukost gjorde vi oss i ordning för att bege oss ut på vandring som blev dryga milen i fin natur och strålande solsken.

Efter vandringen packade vi in oss i våra husbilar respektive husvagn för att fara vidare till Skekarsbo rastplats som ligger i Färnebofjärdens Nationalpark. Där kunde vi fricampa precis intill vattnet även här fanns jätte fina möjligheter till vandring och en jättefin  grillplats med vindskydd precis intill vattnet. Där finns även ett utsiktstorn på ca 20m.

Naturligtvis besökte vi tornet och fick oss en blick ut över skogen 🙂 

Även här fick det bli en promenad på ca milen efter en snabb frukost innan det var dags att bryta upp och säga hej då till några av våra kompisar men husvagnen som skulle åka hemåt medans vi och och ytterligare ett kompis par som bestämde oss för att åka vidare till Sala silvergruva som tyvärr var stängd på grund av Covid19. Så det fick blir en promenad i omgivningen innan vi avrundade kvällen med att umgås vid grillen. Här kostar det vanligtvis 80kr/natt plus xtra om du vill duscha eller har tillgång till el. Fick ingen myskänsla på denna ställplats men är väl ok att stanna till vid om man vill vandra runt i Sala Silvergruva och dess omgivning.

Det får helt klart bli ytterligare ett besök till Sala Silvergruva när den är öppen så man får gå ner i gruvan för att titta.

kram

Madde & Klas