6 mar 2016

Det var tider det!

Author: madeleine66 | Filed under: Okategoriserade

grodis

Dagarna rullar på i en himla hast redan inne i mars och påsken närmar sig i full fart och sedan är det dags för mig att ge mig ut på min allra första praktik, hela 4 veckor 🙂 och det ser jag faktiskt fram emot, roligt att få testa något nytt.

Vintern har kommit tillbaka med, hmm vad ser jag på det tro? Jag älskar ju vintern, men nu är ju sportloven snart över så då kan det faktiskt kvitta med mer snö utan nu tycker jag att våren kan komma, för det är med en underbar årstid när allt vaknar till liv igen efter sin dvala under snön.

Fåglarna börjar att kvittra, det har de i och för sig redan gjort några dagar när vi fick lite försmak av våren innan vintern slog till igen.

Tänk vad jag tycker det är sorgligt att vandra genom staden Säffle, när affär efter affär stänger, i en stad  jag växt upp och kommer ihåg hur den en gång har varit gör ju inte saken lättare att hantera 🙁

Jag kommer ihåg ett levande torg med ungdomar som var ute och hade kul både under helger och veckodagar, ett torg där ungdomar träffades för att prata och hade kul, bilar som for runt och en kiosk som man kunde handla i. ungdomar som satt på den så kallade klagomuren och pratade och kikade in alla fina bilar som for runt och visade upp sig.. För det kunde ju sitta nån snygging i dessa fina bilar.. 🙂

Vi hade inte bara en kiosk på kvällar och nätter utan 4 stycken som var öppna, det var Allé kiosken, torgkiosken, kanalkiosken sen hade vi naturligtvis gris- jocke med dom klart godaste hamburgarna i stan.  Vi dansade på bland annat  Medis, Hotellet och Victoria, vi var till Vikenborg i Åmål och på somrarna var det Bengtsfors parken och Hassleruds parken som hägrade..

Det fanns inga tomma butiksfönster som stod öde utan de var fint skyltade..

Ja man säger ju att det är det roliga man kommer ihåg från det förgångna så jag kanske minns helt fel, men kan nog känna att uttrycket ”det var bättre förr!” stämmer in ganska bra på denna lilla stad som just nu håller på att gå i graven, där var och vartannat skyltfönster står tomt, där det knappt råder något uteliv på helgerna, på veckodagar ska vi inte prata på… 🙁

citat3

Men nu  mina vänner ska jag ta och njuta av att det är söndag och att jag inte har något planerat utan ska helt enkelt ta dagen som den kommer 🙂

Ha nu en bra söndag på er!

nallephu1