11 Jan 2018

2018

Author: madeleine66 | Filed under: Okategoriserade

Tänk vad  tiden springer iväg nu har ett helt år redan sprungit iväg och ärligt talat har jag ingen aning om vart året 2017 tog vägen det kom och helt plötsligt var det slut.

Nu har vi redan kommit in en bra bit på 2018, jag har jobbat en del för jag är nu en färdig utbildad undersköterska som stor trivs med mitt jobb som timvikarie inom hemtjänsten ett arbete som skänker mig en hel del glädje och där jag verkligen känner att jag är behövd och gör nytta och att man samtidigt kan sprida lite glädje och värme samtidigt är ju helt underbart.

Till lördagen så bär det av till underbara Åre där det förhoppningsvis är betydligt vintrigare än här och att vi får njuta av möe underbar skidåkning och sol, jag ser verkligen fram emot en veckas avkoppling i backarna…

Jag har ju även blivit mormor något som jag är så glad över och jag är så stolt över mitt lilla söta barnbarn som är en helt underbara liten tjej och super kämpe på dryga 1 år, det enda som gör mig lite ledsen är att jag kanske inte kan tillbringa så möe tid som jag skulle vela tillsammans med mitt lilla barnbarn och hennes familj.

Vi är just nu hundvakt till en underbar kille på 5år, vi har nämligen vår dotters finska lapphund Akki här på ett år eftersom vår dotter och son är på resa i Australien.

Lite ljudboksnyheter.

Jag lyssnar ju nu på en bokserie av Mats Ahlstedt som är riktigt bra, jag är inne på bok nr 6 ”Dockmakarens dotter”, uppläsaren är Anders Ekborg och han gör ett riktigt bra jobb. Jag kan verkligen rekommendera denna Serie.

Kim-Ly är soldat i ett eget krig. Hennes mamma Mai utsattes för sexuella övergrepp av flera svenska poliser under sjuttiotalet. Först många år senare, när hon är döende i cancer, berättar hon för sin dotter om känslan av förnedring efter den oerhörda kränkningen som hon burit inom sig under alla dessa år. Kim-Ly, utom sig av sorg och vrede, är fast besluten att hämnas.

Den snart pensionerade fängelseprästen Johannes Brobeck har tidigare varit god vän med Mai och hennes man John Anderson, en amerikansk desertör som utlämnades till USA 1972 anklagad för krigsbrott.

När Johannes får i uppdrag att informera Mai om att John nyligen avlidit, får han äntligen en möjlighet att återse sin ungdomskärlek, även om omständigheterna är tragiska. Men mötet blir inte som han har tänkt sig. Mai har inte långt kvar och hennes dotter Kim-Ly är misstänkt för mord och mordförsök. Johannes bestämmer sig för att hjälpa Kim-Ly oavsett om hon är skyldig eller inte, vilket får oanade konsekvenser för hans eget liv.

Fatima Wallinder, nybliven chef för länskriminalens spaningsrotel, har fått ett komplicerat fall på sitt bord. Hon upptäcker att offren var politiska motståndare till Vietnamrörelsen med ett rykte om sig att vara mycket brutala – dessutom anmärkningsvärt förmögna. Utredningen underlättas inte av att Fatimas kollegor har stora problem med att en ung kvinna med somalisk bakgrund har blivit deras chef.

Dockmakarens dotter är den sjätte fristående delen i serien om Fatima Wallinder, Sören Högström och deras kollegor vid länskriminalen i Göteborg och samtidigt den första delen av en trilogi om fängelseprästen Johannes Brobeck.

Nu får det bli lite tv tittande.

Ha en bra kväll på er!

Kram Madde